Актуелности, Зимски сусрети

Дружење са колегама – Зимски сусрети учитеља у Сјеници (14.3.2020. год)

-У току Зимских сусрета учитеља у Сјеници 2020. год. сви учесници имали су обезбеђен ручак и освежење (кафу, сок) у ОШ ,,12. децембар“. Учесници су добили на поклон фасцикле, хемијске оловке са логом Друштва и идентификационе картице. Након изложби награђених ликовних и литерарних радова ученика од 1. до 8. разреда и стручног усавршавања, колеге са Зимских сусрета учитеља обавили су шетњу и упознавање Сјенице.

-Гости Зимских сусрета учитеља биле су драге колеге из основних школа из Горачића, Котража, Лучана, из Друштва учитеља Драгачева. Сви су угошћени, након ручка и шетње, од стране Друштва учитеља Општине Сјеница, у ресторану хотела ,,Борови“.

-Шетња и упознавање Сјенице-

-Одмор у ресторану хотела ,,Борови“-

Обилазак (по слободном избору – на предлог председника ДУОС-а) културно-историјских објеката Сјенице: музеја – сјеничке куће, која је у изградњи (кућа има два спрата – један спрат приказује типичну традиционалну муслиманску кућу, а други спрат традиционалну србијанску кућу) и обилазак џамије ,,Султан Валиде“, која се налази у центру Сјенице.

Џамија ,,Султан Валида“ је подигнута 1870. год. (из османлијског периода је) и задужбина је султаније Пертевнихал Валиде, мајке 32. турског султана Абдулазиза. У време изградње имала је куполу највећег пречника (без стубова) на Балкану. Ово је једина царска џамија у Републици Србији и данас је споменик културе под заштитом државе.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s