Актуелности, Зимски сусрети

Програм Зимских сусрета учитеља у Сјеници – 14.3.2020. год.

Zimski susreti – PROGRAM 14.3.2020. Sjenica (link za preuzimanje)

 

Поштовани,

Овом приликом Вас обавештавамо да ће у

суботу, 14. марта 2020. год. у ОШ ,,12. децембар“, у Сјеници од 9 часова, 

бити реализовани Зимски сусрети учитеља (Дан стручног усавршавања) у организацији

Друштва учитеља Општине Сјеница и Савеза учитеља Републике Србије.

Дакле, школа домаћин Зимских сусрета учитеља 2020. год. биће ОШ ,,12. децембар“ која нуди одличне просторно – техничке услове за то.

Укупан број пријављени учесника (до данас) на обукама је 55 (долазе учесници и из других места). Одабрали смо две обуке (акредитоване семинаре који обухватају скоро све циљне групе – професоре предметне наставе, разредне наставе, стручне сараднике…), пошто је ДУОС струковно удружење свих запослених у просвети и у редовима Друштва учитеља Општине Сјенице имамо учлањене колеге претходно поменутих циљних група.

Обуке које ће се реализовати су следеће:

  1. Изазови подучавања, кат. бр. 443, К2;
  2. Интеграцијом наставних садржаја до функционалне писмености, кат. бр. 451, К2.

Регистрација учесника обука биће од 9:15h до 9:45h. Свима на обуци биће обезбеђен ручак, освежење (сок, кафа), поклон фасцикле, хемијске – оловке са логом Друштва и ИД картице, пропратни материјал.

У холу школе од 9h до 10h биће презентације више издавачких кућа и њихових уџбеника за наредне школске године (Кlеtt, Фреска, Нови Логос, БИГЗ, Завод за уџбенике…).

Од 9h ће у холу школе бити изложба ликовних и литерарних радова са конкурса Друштва учитеља Општине Сјеница. Школа је отворена за све просветне раднике, родитеље, ученике и све људе добре воље.

На ликовном и литерарном конкурсу у организацији Друштва учитеља Општине Сјеница су учествовали ученици од 1. до 8. разреда из свих основних школа Сјенице и њене околине. Укупан број пријављених радова је 310 (226 ликовних и 84 литерарна рада). Од тог броја награђена су 33 ученика (категорије су по разредима) који су учествовали на литерарном конкурсу и 41 ученик који је учествовао на ликовном конкурсу (Тема: Зима).

Додела диплома и награда биће у холу ОШ ,,12. децембар“, у Сјеници од 9:30h до 10h, а остали ученици који су учествовали добиће накнадно похвалнице за учешће. Посредници у преузимању похвалница биће ментори/родитељи.

Након додела диплома следи обука просветних радника. Сви чланови Друштва учитеља Општине Сјеница имају бесплатно похађање акредитованих семинара које ће тај дан одабрати. Бесплатно похађање им омогућава Друштво учитеља Општине Сјеница.

У нади да ћемо обрадовати децу наградама и дипломама за њихова постигнућа, да ћемо се на овим и неким будућим Зимским сусретима дружити и стручно усавршавати,

Срдачно Вас поздрављам.

Марина Пејчиновић, председница Друштва учитеља Општине Сјеница.

SLIKA Zimski susreti - PROGRAM 2020

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s