Актуелности

Конкурс за избор наставника за пројекат Дигитални уџбеник – дигитални наставник

Влада Републике Србије је посредством Министарства просвете, науке и технолошког развоја у 2018. години отпочела пилот пројекат дигитализације наставе који обухвата извођење наставе уз коришћење најмодернијих дигиталних образовних материјала.

За учешће у овом пилот програму су потребни наставници који желе да примене дигиталне могућности на часу за добробит својих ученика.  

 Наставници се за учешће у пројекту могу пријавити на: http://digitalnicas.mpn.gov.rs до 25. априла. 

Потребно је да поднесу биографију и кратак видео запис у коме ће навести своје тренутне активности усмерене у циљу дигитализације наставе, жеље и идеје, као и мотивацију за учешће у пројекту.

Најмотивисанији наставници који буду одабрани за учешће у пројекту, добиће адекватну обуку, опрему за кабинет уз коју ће моћи да изводе наставу, као и најсавременије дигиталне садржаје.

У оквиру процеса дигитализације у Републици Србији веома важну улогу игра увођење дигиталних технологија у процес наставе. Ученици се уз дигиталне образовне материјале више интересују за материју и лакше их је ангажовати на часу, а очекује се и значајно повећање образовног ефекта.  У овој години у плану је опремање 2.000 учионица.

Извор:  http://www.mpn.gov.rs/konkurs-za-izbor-nastavnika-za-projekat-digitalni-udzbenik-digitalni-nastavnik/

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s